Musik: The Bagari-Hayes Project – fredag 24 februari

The Bagari-Hayes Project består av John Hayes Jr (sång, slagverk), Tommy Bagari (gitarrer, sång), Christy O’Leary (munspel, flöjt, uilleann pipes), Johnny Carlsson (bas), Richard Sievert (slagverk).

Vi bjuds ”musik för hjärta och hjärna”!

Närke Kulturbryggeri, Beväringsgatan 2B, Örebro
Fredag 24 februari 2023
Dörrarna öppnas kl 18.00. Konsert 19.30.

Entré: 225:- Biljetter på Tickster
Ev överblivna biljetter i dörren
OBS! Betalning kontant el swish

Mer om bandet

The Bagari-Hayes Project musik har beskrivits som ”Music for the heart and mind” och inspirationen för vårt musikskapande hämtas från bl a folkmusik, country, rock/pop och blues. När vi framför vår musik live är sättningen i huvudsak förstärkt akustisk och vi kan anpassa ljudvolymen efter lokalens storlek och arrangörens behov.

The Bagari-Hayes Project har sedan debutskivan ”Chakoufi” 2013 även släppt skivan ”Stark Contrasts” samt en jullåt, ”Christmas Day Has Come” som alla finns tillgängliga på Spotify.

I media

John Hayes Jr´s texter i kombination med Tommy Bagari´s mäktiga, suggestiva tonsättningar är en verbal och musikalisk pungspark på alla de som väljer våld som lösning på konflikter. De är en pungspark på de som vill inskränka den fria människans möjligheter att tala och skriva vad de vill utan att registreras och straffas.
Pelle Blohm, Örebro

Den fantastiska kombinationen av smittande melodiös popmusik och lite aggressivare rockmusik, det vi närmast kan kategorisera som poprock, är en alltför underskattad ”konstform”. Lika mycket riktad till hjärtat och hjärnan som till sinnet där njutning möter budskap och fantasi. ”Chakoufi” motsvarar helt den beskrivningen. 
Håkan Pettersson, Nerikes Allehanda

Hur långt Bagari-Hayes Project kan nå med sin platta? Frågar ni mig så svarar jag: Hur långt som helst!
Ulf Hjelting, Totally Örebro

Länkar

The Bagari-Hayes Project på Facebook
The Bagari-Hayes Project på Spotify