Dags för 20-årsjubileum och ölfestival

På lördag 26 augusti smäller det! Då slår vi upp portarna för vår efterlängtade ölfestival! 20-årsjubileum med Närke Kulturbryggeri! Det blir öltält, foodtruck, musik, tävling, ölbok mm. Sanna Lindberg, känd ölskribent, kommer och presenterar sin bok ”Den nya ölkulturen”.

I tältet bygger vi en rejäl lång-bar, där bryggarna från sju bryggerier serverar minst 30 olika öl. Det är bryggerier som Närke haft kontakt med genom åren, på lite olika sätt, men alltid med öppenhet och stor glädje!

Bryggerierna är: Oppigårds Bryggeri, Hjo ÖL, Qvänum Mat & Malt, APEX, Omnipollo, Sundbytunet (Norge) samt Brouwerij de Molen (Nederländerna). Och så Närke Kulturbryggeri, förstås.

Kanske är det på plats med en lite mer ingående presentation av våra goda vänner:

Oppigårds Bryggeri är jämngammalt med Närke, bara lite större, och vi har haft kontakt ända sedan starten. Vi vill tro att vi har haft ömsesidig nytta av varandra! Björn och Sylvia, så hjärtliga!

Hjo ÖL är lite yngre, men har på ett särskilt sätt del i anor från 1926, då ett fint svagdrickabryggeri startades i Hjo. Hjo ÖL driver också en mycket trevlig bryggeripub, 10:an, vägg i vägg med nya bryggeriet.

Ovänum Mat & Malt, firar 20 år om ett par år, ”real Västergötland”, äkta hantverk. Och destilleri!

APEX, tack och lov inflyttade till Örebro. Nu när de finns tvärs över motorvägen kanske vi får tätare kontakt!?

Omnipollo, en lång kontakt, men intensivare på sistone, då de startade bryggeri i ”Kyrkan” i Sundbyberg. Vad månne bliva av detta?

Sundbytunet, ja vad ska man säga, en av våra allra allra allra bästa bryggarkollegor. I vått och torrt! Älskar dig, Frank!

Brouwerij de Molen, nästan jämngamla med Närke. Började lika smått som vi, men växte fortare. Tusen tack till grundaren Menno, numer ”pensionär”, som alltid stöttat oss. Anordnar förresten bästa ölfestivalen i Europa! (näst SMÖF i Söderbärke, som de faktiskt hämtat en hel del inspiration från).

OBS! Endast Swish på festivalen!