”Senaste nytt” från Närke Kulturbryggeri

Hm, ibland kan man nästan kalla vår hemsida ”Försenat och gammalt”…. det är ju förskräckligt så fort tiden går! Häromsistens var det julmarknad i Wadköping och nu sjunger redan fåglarna sina vårmelodier. Ja ja.

Dock händer det faktiskt en hel del nytt på bryggeriet också! Denna veckan t ex: nypremiär för vår duppel-IPA ”Huvill” 9 %. Den finns nu på hyllan i Systembolagsbutikerna i Örebro, Kumla, Hallsberg, Askersund, Fjugesta, Nora och Lindesberg. 

Den 7/3 kommer vår ”Märzen” 6 % igen, en både lättdrucken och fyllig lager, bryggd efter alla konstens regler, kalljäst och långlagrad (det är ju just därför det heter lageröl, för att den är lagrad, eller ska vara, kanske man ska säga!) Samma dag, 7/3, släpper vi ”Anders Göranssons Bästa Rököl” 7 %, den kanske allra häftigaste rökölen inom rikets gränser!? Bryggd med bl a svensk torv- och enrisrökt whiskymalt.

Alla våra öl som finns lokalt på Systembolaget går såklart att beställa (även styckevis) till alla Systembolagsbutiker eller -ombud i hela vårt vackra och avlånga land. Och vi säljer även vår öl till några trevliga pubar och restauranger i Örebro (se ”Här finns vår öl”).

Efter det lååååånga jul-uppehållet är vi återigen med på REKO-ringen i Örebro. Via facebook ”REKO ÖREBRO – KÖP LOKAL MAT HÄR!” erbjuder vi vår folköl via förbeställning och förbetalning för utlämning på två REKO-ställen i Örebro (P-platser vid Tybblelund och Plantagen). Just nu har vi ”Hantverks-Folk” 3,3 % (engelsk traditionell ale) och ”Jolners Dricka” 3,5 % (milk stout, bryggd med laktos), båda 33-cl flaskor, båda 20 kr/st.