Senaste nytt

Kattegatt + Surunmaa – lördag 5 oktober

Beställa mat?

Kvällens meny från ”Grönt Krubb” – vegansk matlagning utan gluten/laktos.

– Rotmos med broccolibiffar och syrade betor, 169 kr.
(149 kr vid förbeställning och förskottsbetalning).

Beställ via e-post: info@kulturbryggeri.se senast 30 sept!!

Finns också: GRÖNSAKSPAJ med squash, aubergine och tomat eller SPENATPAJ med purjolök och valnötter. Tillbehör: grönsallad. 85 kr.
(Ingen förbeställning av pajer).

Pow Wow – lördag 21 september

Pow Wow har funnits i många år och medlemmarna har spelat/spelar även i många andra konstellationer som Göteborgs Musikkvartett, Olle Bäver, Position Alpha, Shyanne, Jonny Wartel Quartet och Augusti-familjen, som turnerat i många europeiska länder. Pow Wow har spelat i Sverige, Norge och Danmark på klubbar som Brötz, Glenn Miller Café och Måndagsklubben. Fri improvisation blandas med nordamerikansk indianmusik, jojk, klassiska jazzlåtar av Ornette Coleman och Jim Pepper och originalmusik av gitarristen Lennart Kullgren. Färdiga låtlistor finns aldrig. Två album: Keine Bråsche och Wop n’ Wow, utgivna på Footprint Records. Finns också på Spotify!

Kvällens meny från ”Grönt Krubb” – vegansk matlagning utan gluten/laktos.
Välj mellan GRÖNSAKSPAJ med squash, aubergine och tomat eller SPENATPAJ med purjolök och valnötter. Tillbehör: grönsallad. 85 kr.
(Ingen förbeställning möjlig till lördag 21 september, det räcker till ändå).

Vernissage på Närke Kulturbryggeri 6/9 16.00

Närke Kulturbryggeri presenterar stolt: Anna Svensson  ”Lanskap och annat skapande” – akvarell och akryl.

Vernissage fredag  6 september kl 16.00–21.00 med provsmakningspub.

Utställningen är öppen alla måndagar kl 16.30–18.30 fram t o m 7 oktober.

Matmarknad och Dryckesmarknad 17–18 aug i Wadköping i Örebro!

I helgen hettar det till ordentligt i Wadköping! Närke Kulturbryggeri dyker upp på tre ställen!

Matmarknaden i Wadköping lör-sön 17–18 augusti är en underbar tillställning med massor av marknadsstånd fyllda med läcker mat och dryck! Närke Kulturbryggeri finns på plats med försäljning av pin-färsk ”Närke Svagdricka”, en dryckestradition som helt enkelt inte får gå ur tiden!!!!!!!!!!

Inne på gården vid Gamla Örebro’s uteservering finns en marknads-bar med tre Närke-öl på fat. Öppet kl 11–17. Passa på att sitta ner en stund under mat-mässan, vila och njut av vimlet! Och ölet!

Samtidigt (det kan bli stressigt i helgen!) i grönskan hos Stadsträdgården arrangeras Dryckesmarknad, en fin-fin special-festival för drycker, som mycket väl kan rekommenderas till god mat av många olika slag. Fritt inträde. Närke Kulturbryggeri erbjuder även här tre olika öl på fat. Passa på att möta vår flitiga bryggare och fråga ut honom om allt du vill veta om vår öl! Dryckesmarknadens öppettider: lördag 11–23, söndag 11–17. Varmt välkomna!

Vernissage på Närke Kulturbryggeri 8/6 12.00

Närke Kulturbryggeri presenterar stolt: Gustav Brantedal ”Himlastormande” – akrylmålningar.

Vernissage lördag 8 juni kl 12.00–18.00 med provsmakningspub.

Utställningen är öppen alla måndagar kl 16.30–18.30 fram t o m 5 augusti.

Övrig tid enligt överenskommelse.

Sköldinge Ölkultur på besök

I lördags fick vi besök av ett gäng glada ölentusiaster och hembryggare från Sköldinge Ölkultur. Det blev en trevlig eftermiddag med ölprovning och mycket snack i vårt lilla bryggeri.

Timmarna gick fort för oss alla, utom kanske för  Forssjös busschaufför Ingo Arnthorsson, som fick tillbringa det mesta av tiden med att vänta och dricka kaffe. Samtidigt skrev han denna fina dikt:

I Örebro finns folk av flesta slag
som söker efter lycka och energi
Dom dricker i sig glädjen varje dag
från glas i Närke Kulturbryggeri