Senaste nytt

Närke-öl på Systembolaget

1 mars återkommer vår barley-wine ”? frågetecken Korn-Vins Ale” i Systembolagets lokala sortiment, nu i vår nya snygga 33-centiliters-flaska. Samtidigt är det dags för årets premiär av ”Märzen”, en milt fyllig och välsmakande lageröl, snyggt bärnstens-färgad. Båda finns i Systembolagsbutikerna i Örebro, Kumla, Hallsberg, Askersund, Fjugesta, Nora och LIndesberg.

Kaggen Stormaktsporter är bäst i Sverige!

Närke Kaggen Stormaktsporter är bästa ölen i Sverige! Och på silver-plats bland världens alla öl!

Därmed är Närke Kulturbryggeri det bästa Imperial Stout-bryggeriet i världen! Allt enligt ratebeer.com som precis har publicerat sin årliga sammanställning över bedömningar gjorda av ölälskare från världens alla hörn.

Vår storsäljare Örebro Bitter går heller inte av för hackor, den placerar sig på 30:e plats på listan över världens bästa Bitter i klassen ”Premium/Strong/Extra (ESB)”.

Vi bugar och tackar! Känns riktigt bra i våra bryggeri-hjärtan!!

Vad händer på bryggeriet våren 2021?

Ja-a, det vete gudarna!!!

Sorgligt nog vågar vi ju inte ens planera några konserter alls, och bryggeribesöken duggar väldigt o-tätt, om man säger så! Men – ny info kommer att dyka upp här på vår hemsida, i vårt nyhetsbrev ”Flaskpost”, på vår Facebook ”Närke kulturbryggeri” (OBS! stavningen! – gement/”litet” k – så stavar vi BARA på fäjjsbokk) – bara världen får bukt med detta sketna virus någon gång!!

Men – och det är inte katt-skit – provsmakningspuben ”Halva glaset” har öppet varje måndag kl 16.30–18.30. Boka gärna bord om du vill vara säker på att ”få plats” i dessa virus-tider, mäjla till info@kulturbryggeri.se  Försäljning av provsmaker (vår öl 15 cl) samt vår folköl, T-shirts mm.

Fotoutställningen ”Redovisning – men man kan inte komma ihåg allt….” visas i vårt galleri än så länge, riktigt hur länge vet vi inte, men ännu en tid kan vi se Håge Wiktorssons sista utställning.

Håll ut! Håll andan! Och håll dina vänner i handen!!!

Anna-Kanna 9 december

Vi firar årets Anna-Kanna helt omärkvärdigt nu på onsdag den 9 december (kl 16.30-22.00 absolut senast!!!), med vinter-ölet Gransus på fat och ev något litet säsongsbetonat tilltugg. Ja, vi har ju aldrig slagit på stora trumman för högtiden ”jul”, som en gång i tiden, för mycket länge sedan, kallades ”Dricka Jul”. Men Anna-Kanna känns viktig på något särskilt bryggeri-vis, då det var ”dead-line” för att julölet skulle vara klart för att prov-drickas. Kanske kunde man hinna med att sätta ytterligare en brygd svagdricka så här dags i december, om det inte var för kallt i brygghuset, förståss. ”Dricka”, förresten, det är ju det gamla nordiska namnet för öl. Inget annat.

OBS! Fortfarande super-viktigt: För att kunna erbjuda en virus-säker tillställning kan vi endast ta emot max ca 40 gäster! Möblering självklart enligt corona-reglerna. Mäjla gärna bordsreservation eller förfrågan till info@kulturbryggeri.se Om det skulle bli ”fullsatt” måste vi ta ansvar för virus-situationen och säga stopp i dörren! Handtvätt-tvång och handsprit är självklara åtgärder!

I galleriet visas samtidigt Håge Viktorssons fotoutställning ”Redovisning – men man kan ju inte komma ihåg allt….”

Beställa Hjo Svagdricka till jul?

Ja, nu är det dags igen! Beställning av svagdricka från våra vänner på Hjo Bryggeri är möjlig fram till den 10 december. Avhämtning hos Närke Kulturbryggeri fr o m måndag 14 december.

Priser är samma som i fjol!!
Flaska: 2 liter (65 kr) eller 5 liter (140 kr). Retur-/utbytesflaska/-or är ett krav!
Alternativ: dunk 2,5 liter (70 kr) eller 5 liter (125 kr).

Mäjla din beställning till info@kulturbryggeri.se

KLADDKAKANS DAG 7 NOVEMBER!

Kom till Närke Kulturbryggeri och fira Kladdkakans dag nu på lördag 7 november kl 15–18. Vi serverar kladdkaka med vispgrädde och svart öl av olika slag, plus en del annan öl också
Men – OBS! Super-viktigt! För att kunna erbjuda en virus-säker tillställning kan vi endast ta emot ca 40 gäster! Möblering självklart enligt corona-reglerna. Mäjla gärna bordsreservation eller förfrågan till info@kulturbryggeri.se Om det skulle bli ”fullsatt” måste vi ta ansvar för virus-situationen och säga stopp i dörren! Särskilt nu när det är ”skärpta rekommendationer” för oss alla i Örebro-regionen!
Handtvätt-tvång och handsprit är självklara åtgärder!I galleriet visas samtidigt Håge Viktorssons fotoutställning ”Redovisning – men man kan ju inte komma ihåg allt….”

Välkomna!!

Stormaktsporter – två olika – beställ via Systembolagets webb

Stormaktsporter – två olika

Torsdag 5 november kl 10.00 är det säljstart för ”Kaggen! Stormaktsporter 2018” (12,2 %), bryggd i september 2018, lagrad på bourbon-fat i tre månader. Går bara att boka via Systembolagets gamla webbplats.

Torsdag 12 november kl 10.00 är det dags för ”Svenskek! Stormaktsporter 2018” (10,4 %), bryggd i september 2018, lagrad på svensk ek i tre månader. Går bara att boka via Systembolagets gamla webbplats.

Ölets dag, ja….

Precis som i fjol håller vi öppet på ”Ölets dag” – idag 15 juli

I våras, 8 maj närmare bestämt (alltid andra lördagen i maj), hade vi tyvärr inte möjlighet att fira Sveriges Oberoende Småbryggeriers alldeles egen dag – ”Småbryggeriernas dag”, som vi uppmärksammat varje år sedan den inrättades 2010.
Sedan 2012 finns ytterligare en anledning att uppmärksamma öl, och såklart även småskaligt hantverksbryggd öl, nämligen på ”Ölets dag”, då de stora bryggerierna också inrättade en dag att fira.
Så hjärtlig välkomna till oss på Närke Kulturbryggeri i dag kl 15.00–18.00 och smaka på vad huset förmår. Någon enstaka ”nyhet” eller ”gamling” ska vi försöka rota fram ur lagret.
Provsmakningspub (som vanligt) med försäljning av provsmaker à 15 cl (eller mindre!).
OBS! På grund av skitviruset corona har vi begänsat antalet gäster (inne 40 pers, och ute 12).
För den som vill fortsätta att fira just idag så händer några saker på stan i Örebro, t ex på Dannes Pub och Örebro Ölhall (båda på Järntorget), där det bl a erbjuds självrunnet öl från Närke Kulturbryggeri.

 

 

Närke Kultur-Karantän!! Fotoutställning!!

Håge Viktorsson visar sin fotoutställning ”Redovisning – men man kan ju inte komma ihåg allt….”

 

Ja, det är ju fortfarande virus-tider, gu’ bevars, men nu kör vi igång så smått i alla fall!, så: Välkomna att besöka galleriet på Närke Kulturbryggeri och se Håge Viktorssons fotoutställning ”Redovisning – men man kan ju inte komma ihåg allt….”.

Första visningen fredag 22 maj från kl 15. OBS! Detta tillfälle välkomnas ENDAST risk-grupper, som har fått tillvaron strängt begränsad av regler och isolering pga alla restriktioner för att undvika Corona-viruset. Vi hoppas på full respekt från övriga grupper för detta, men inbjuder såklart alla andra vid kommande tillfällen, det första blir fredagen den 29 maj från kl 18.

Provsmakningspuben ”Halva glaset” håller öppet med försäljning av smakprover av husets öl, samt om man så önskar svagdricka och folköl i halvliters-flaskor, även för hemtagning.

Corona-härjningarna påverkar oss såklart, och vi följer självklart instruktionerna från Örebro kommuns tillsynsmyndighet för att undvika smittspridning. Beställning och utskänkning vid baren är tillåtet, betalning i kassan i baren är tillåtet, att sitta vid bord och njuta av öl är tillåtet, att sitta på uteserveringen och njuta av öl är tillåtet. Så det är mycket som inte är förbjudet, under förutsättning att det inte blir trängsel. Vi kan ta emot  max 40 personer samtidigt inomhus + 10 personer på uteserveringen. Vi hoppas att detta ska fungera bra, så att många kan komma och se utställningen. Ta’t lugnt, tvätta händerna,  håll avstånd! Och stanna hemma vid sjukdom!
Utställningen kommer att visas en tid framöver och öppettiderna annonseras undan för undan på vår hemsida under rubriken ”BRYGGERIBUTIKEN”.